Semester

Tre dagar kvar av min totalt två vekor långa semester.
Det har varit en händelserik semester ändå må jag säga. Veckan innan semestern började fick jag mitt antagningsbesked.
Till hösten blir jag student. På Mälardalens Högskola i Eskilstuna. Informativ Illustration ska jag läsa i tre år. Jävligt spännande ska det bli att göra någonting nytt och känna att man utvecklas inom någonting som jag tycker är roligt. Awesome!

Semestern började med ösregn här i Sverige som vi (jag och Rikki) snabbt lämnade bakom oss när vi åkte till Paris i fyra dagar. En resa vi har pratat om att göra sedan vi blev tillsammans för snart två och ett halvt år sedan.

Paris var underbart. Bra väder. Många långa promenader till alla möjliga ställen. Vi bodde på ett litet hotell prcis i anslutning till Eiffeltornsparken så det blev många visiter där. Dock var vi aldrig uppe i tornet då köerna var... Ja, enorma. Två av hissarna var ur funktion, men det hindrade inte folk (förutom oss) från att ställa sig i kön som ringlade sig fram under och runt tornet.

Väl hemma i Sverige var det dags för en operation. En laseroperation. En ögonlaseroperation. Dam dam dam! Jajamen. Den obehagligaste jävla skiten jag någonsig har gjort. Själva operationen gick ju ganska så fort. Men att vara vaken och se hur kirurgen flyttar runt saker i ögat på en så allt går in och ur fokus... Inte något jag skulle rekommendera. Att därefter behöva genomlida fyra timmar av "hacka lök"-svidande och kliande ögon. Och veta att man måste sitta och blunda och absolut inte pilla. Småjobbigt.
Men snart var det också över. Och bara några par timmar efter operationen såg man okej.

Forfaradnde ser jag väl okej. Bra. Kanske. Men inte perfekt. Med rätt inställning och tankekraft kan det sistnämnda nog också ordnas.

Jag har också varit och kollat på ett korridorsrum i Eskilstuna som jag tackat ja till. Känns jävligt konstigt att det händer så mycket. Man hinner liksom inte rikigt med att varken tänka eller minst av allt känna efter. Det rullar på. Men det känns jäkligt konstigt att flytta ifrån Rikki. Vi har ändå bott tillsammans sen den dagen vi blev tillsammans. Jag hoppas och vill tro att allt kommer ordna sig på ett bra sätt.

Men just nu ligger fokus på rummet. Måla om eller inte. Vad behöver jag? Vad klarar jag mig utan? Det kommer gå en del pengar för att inreda den. Men det är ju trots allt mitt första egna. Alldeles egna (vill ju säga lägenhet, men det räknas väl bara som ett) rum. Trots det. Mitt egna.

Troligtvis lite tack vare att jag var på bröllop (Cilla och Thomas; grattis än en gång!) och gav dem ett dubbelporträtt av dem båda som under presentöppningen fick gå laget runt bland gästerna, så har jag hittills iaf fått två/tre förfrågningar eller uppdrag.

Håller just nu på med ett porträtt av en ettåring. Lite klurigt att rita barn, som inte har lika tydliga drag som vuxna. Men jag tror att det blir bra iaf. Handlar bara (bara) om att rita det man ser. Inte det man tror eller vet, utan endast det man ser på kortet.

Sen var Cillas mamma helt lyrisk över porträttet av Cilla och Thomas så hon ville ha ett likadant. Något jag är aningen kluven till. Lite av charmen med bilderna som jag gör är ju att det bara finns en av varje. Det finns inga dubletter. Och att då göra en känns... Mnja... Konstigt. Men jag ska göra ett försök.
Sen ville cillas mamma att jag skulle göra ett porträtt av hennes andra dotter och hennes pojkvän.
Med andra ord har jag att göra.

Och ja, jag höll ju nästan på att glömma. Min mamma fyller jämnt år om två dagar. Så det har ju varit lite fix och trix med hennes present. Som jag i och för sig har vetar sen två år tillbaka att jag ska ge henne. Så det ska bli skönt att äntligen få göra det. Ortoligt nöjd med hur resultatet blev också. Toppenbra verkligen. Tjihoo!

Jag har hunnit med mycket under en relativt kort tid. Så inte konstigt att jag är trötter nu. Dags att vila ögonen och låta kroppen göra vad den gör bäst: Sova och läka!

RSS 2.0