Dagens work of art

Idag, vad har jag gjort?
Jo, vaknade klockan 10. Chillade lite, dödade en harkrank, ritade två bilder (lite slarvigt och fula, så de tänker jag inte visa), och så tittade jag på ett gammalt avsnitt av Top Model. Kul kul.

Gick tillbaka in i mitt rum, satte mig på sängen och tog fram skissblocket igen. Denna gången skulle jag göra något bra. Jag googlade på lite bilder och kom till slut fram till vad jag skulle rita. Jag gav det ett försök på fri hand, men gav upp ganska snabbt (ni kommer nog förstå varför) och bestämde mig istället för att kalkera bilden. Eller ja, åtmistone konturerna. Resten var sen bara att skugga och fylla i. Eller det var inte så bara och bara, det tog sin lilla tid det med må jag säga. Men nu är jag klar.

Och nu har jag precis ätit frukost. Haha, klockan fyra. Great! Bättre sent än aldrig, right?

Hur som helst då. Dagens work of art blev denna goding som jag är riktigt jävla nöjd med.


When things tend to happen at the same time, they Really happen at the same time

Haha, intressant vad mycket roligt som har hänt idag. För det har minst sagt varit en del.

För det första så var jag på dop i Täby. Söta Nathalie, Mattias och Emmas urgulliga dotter. Det var jätteroligt. Massor med gott fika efter det också. Fick värsta sockerkicken eftersom jag, in true Åsa-style, inte hann äta frukost på morgonen innan jag var tvungen att råkuta till tåget. Men men, vaskamangöra?

På vägen hem i bilen får jag ett sms. En förfrågan om jag vill gå en Black Jack dealer kurs. Tål att tänkas på, jobbigt bara att jag måste bestämma mig troligtvis senast idag. Ska höra lite mer om detaljer och också snacka med jobbet för att se vad som kan ordnas.

Jag, mamma och Adde gick till Mimmos och käkade pizza när vi kommit hem. Det var också riktigt trevligt.

Fick lite sms av Maja under dagen. Och strax efter att jag kommit hem och just fått ett sms av Maja så ringer luren. Tänkte instinktivt att det var hon. Men icke. Det var ett jättelångt, konstigt nummer som jag inte alls kände igen. Så jag svarade. Och gissa vad. Haha, nej, ni kommer aldrig kunna lyckas pricka rätt på den här ;)

En kvinna från Irland ringde. Hon hade sett min profil på aupairworld, skickat ett meddelande där och ringde nu för att se om jag var intresserad av att komma till dem i oktober och jobba som au pair i deras familj. Gaah!

Allting händer verkligen på en och samma gång :P Kul men samtidigt lite jobbigt. Eller inte jobbigt, men aa.
Nej, man ska inte klaga. Det är skitkul!

Frågan är väl bara vad man ska, vad man vill och vad man kan göra.

Det här är så roligt, så roligt! Så otroligt roligt ;)

Bläää

Huvudvärk huvudvärk huvudvärk..
Kan det här gå över någon gång?
Jag tog åtminstone en dusch idag, tvättade håret och så, vilket jag inte gjort på, hm.. ja, tre fyra dagar. Så det var jävligt skönt må jag säga.

Annars då, det händer väl inte så mycket egentligen. Jag har legat hemma nu i tre dagar. Iofs har väl hjärnkontoret varit i full gång med tanke på framtiden. Ovanligt? Javisst.

Au pair, är det så dumt egentligen? Idk. Jag har i alla fall blivit medlem på en sida, skapat en profil och matchas med olika familjer världen över. Det är kul. Och så fick jag mig en liten snilleblixt. Jag har ju, som några av er kanske vet, en önskan om att slippa den svenska vintern. Det vore ju optimalt. Och var ska man då åka för att slippa den, eller för att få ha sommar? Jo, närmare ekvatorn, eller till och med till andra sidan av den. Pengar är ju alltid ett problem när vi kommer till sådana här saker. Men! hur låter då, au pair i Australien tex? :) En idé iaf, sen får vi ju se om den också rinner ut i sanden, som så mycket annat gjort på senare tid :)

Jag fick ett sms från Maja igår, såkallat "Majas Nyhetsbrev #1". En helt klockren och underbar ide enligt min mening! Går väl i huvudak ut på att Maja kommer, med jämna mellanrum, sisådär en gång i veckan ungefär, skicka ett sms till nära, kära och vänner vad hon har för sig och vad som hänt henne. Och det blir då en påminnelse för de som får detta att slå en pling, skicka ett sms, eller på annat sätt höra av sig.
A Great way to keep in touch! Bra initiativ Maja! I like. (Y)

Happ, nurå? Blir väl ännu en kväll då jag ligger hemma och sjukar mig..
Har dock ett litet problem. Det är (troligtvis) en spindel i mitt rum. Ni som känner mig vet att jag har en extrem fobi för spindlar. Fatta då chocken när jag ser en såndär spindel med liten kropp och aslånga smala ben krypa bredvid mig i sängen när jag sitter där! Oh My God säger jag bara.
Och duktig som jag är så lyckades jag ju (troligtvis) inte döda den. Jag har inte varit inne i mitt rum sen dess. Det var klockan ett idag :)

Kul!
Och där inne ska jag sova!!! :O

Sjukt akut beslut :/

Har jag just gjort ett stor misstag? Eller gjorde jag det rätta? Herregud. Jag har inte den blekaste.

Jag ligger och sover. Jag är sjuk. Har feber, ont i halsen och hostar etc. Bajs, men aja. I vilket fall. Telefonen ringer. Jag vaknar, tar telefonen i handen. Känner inte igen mobilnumret på skärmen men svarar ändå.

"A hallå?" lagom raspig röst.
"Ja, hejsan. Är det åsa?" frågar en tjej.
"Ehm, aa, det är jag." säger jag och gnuggar mig i ögonen och halvt sätter mig i sängen.
"Okej, ja hej! Jessica heter jag och jag ringer ifrån KYH. Du hade sökt till en av våra utbildningar som Energikonsult, eller hur?"
Först fattade jag inte alls vad hon sa, lagom seg i hjärnan liksom. Men inser det sen och hispar ur mig ett "Eeuhm, ja.."
"Ja, så nu är det såhär att vi hade upprop idag och så var det en som inte kom. Så min fråga till dig är om du har lust att börja plugga hos oss imorgon?"
Wow.. Oh, snap.. "Öööh... Euhm.. Ptja..." tänk, tänk, tänk! "När måste jag bestämma mig? Jag antar att du måste ha svar typ nu, nu, nu?" Jag lät säkert himla bright måste jag säga.
"Ja, hellst, eftersom det börjar imorgon, så..."

Jag funderar snabbt och så intensivt som jag kan kring att börja plugga, vill jag verkligen det? Jag har inte funderat över det på senaste tiden, det har ju mest kännts så hopplöst. Reservplats 15 liksom... Jag har jobbet på Coop. Självklart skulle jag kunna fixa och trixa bort de tider som jag har på dagen och se till så att jag bara fick kvällstider istället så att det passar med schemat i skolan.
Men how about mina planer kring vintern? Eller kanske inte planer, men tankar kring det iaf. Jag har blivit påmind än en gång om au pair idén och har blivit lite inspirerad och spanat runt lite. Är inte alls mentalt inställd på att plugga. Dessutom är jag sjuk nu, och hur skulle det kännas att vakna av väckarklockan imorgon och behöva bege sig till skolan? Gaaah!

"Pfft, jag måste nog tyvärr tacka nej faktiskt. Jag har fått ett jobb och jag är sjuk just nu ..." bla bla.. jag minns inte riktigt vad jag sa.
Hon frågade vad det var för jobb och så, och sa sen att jag självklart var välkommen att söka igen nästa år eftersom jag faktiskt är väldigt ung, sa hon och skrattade.

Hon önskade mig lycka till och jag gjorde detsamma för henne. Vi lägger på och jag undrar om jag just gjort ett av mitt livs största misstag.

Ser att mamma står i dörröppningen och jag berättar vad som just hände. Väldigt kort. Men hon sa att hon trodde jag gjorde rätt i alla fall. Så jag får väl lita på det. Jag är inte kapabel att ta några sådana här beslut överhuvudtaget i mitt tillstånd. Jag följer bara min mat och sovklocka just nu. Funderar inte, tänker inte, gör inget, jag bara är. Och att då helt plötsligt, out of the blue, vara tvungen att ta ett beslut om detta... Pffft.... Ja, jag säger då det...

Jag hoppas inte att jag ångrar mig iaf. Sen finns ju alltid chansen att söka igen, när jag har mer arbetslifserfarenhet, mer kött på benen och förhoppningsvis en klarare bild av vad jag vill.

Men nu ska jag inte fundera mer, för nu har jag fått huvudvärk. Det är toan nu, sen sängen. Godnatt!

Dagens upptäkt

Haha

Visste ni förresten att det står en vattenspridare uppe på taket på konsum? Nej, inte jag heller. Fick reda på det idag när jag fick klättra upp och flytta på den :)

Hm...

Här har det minsann inte hänt så mycket på senaste.. Kanske för att jag jobbat, jobbat och jobbat. Sen sovit lite också.. Och jag borde gå och lägga mig nu, eller nej, jag borde redan sova eftersom jag börjar klockan sju imorgon..

Kewl kewl..

Det är härligt när man har ett liv :)

"Åå pumpa upp den" ...

... Nja, inte riktigt så kanske. Men mår bättre idag och var iväg med bror och köpte högtalare till min dator. Gissa vem som pumpar muisk :)

Tur att grannarna ovanför inte bor kvar ;)

Sjuk-/ledig dag idag då, bytte tid med Malek så ska jobba 9-18 imorgon. Hoppas på att det går bra. Ingen huvudvärk just nu, vilket känns jävligt bra. Ska väl äta lite middag av nåt slag snart också.
Det var tal om lite utgång, men jag tror bestämt att jag skippar det. Känns inte som det ultimata just nu, plus att jag inte har nå pengar eftersom mitt bankomatkort är long gone sen förra onsdagen. Ska väl ta mig för att spärra det nån dag också, fredag typ.

Jag tycker verkligen om att prata med min bror. Jag sa det till honom idag också. Det känns så jävla bra på nåt sätt. Jag får praktiskt taget wake-up calls varje gång. Blir peppad och får nya perspektiv på saker. Så satans nice.
Det går inte riktigt att förklara, men ja. Det känns bara bra. Jag mår bra av det. Det är inte så ofta egentligen som man pratar med någon ordentligt. Det är mycket skitsnack...

Brorsan tipsade om en video igår som jag tyckte var lite rolig, så tänkte dela med mig av det roliga :) Enjoy


Telgetokar

Hovsjöskolan och Södertälje står i lågor.
Hur lång tid ska det ta innan jag får tummen ur och tar mig härifrån? Det kan man fråga sig. En fråga, är det bara jag som varit allmänt off vad gäller nyheter senaste tiden eller har det hänt sjukt mycket saker bara senaste två veckorna?

Jag menar, jag kan inte ens räkan upp hur mycket det är och känna att jag är exakt. Jag skriver det som jag vet/ har hört/ har läst etc, med reservation för att jag kan ha missuppfattat en del. Men ja.

Restaurangen vid coop har brunnit två gånger. Vi har haft rån på Coop två gånger. Det var en bilbrand 100 m från mitt hus. I Luna Gallerian var det rån i Exchange, rånarna hade automatvapen och lämnade dessutom en skarpladdad bomb efter sig. Det var två rån i centrum, ett vid kiosken i Dalparken och så ett nere vid Marenplan. Brandlarmet i Luna Gallerian gick idag och var tvunget att utrymmas (falsklarm). Och nu brinner skolan i Hovsjö ner till grunden. Har jag missat nåt? Säkert.

Vafan...

Jag vet inte ens vad jag ska säga. Kommer man någonsin kunna känna sig trygg? Är det bara i den här stan, eller händer sånthär överallt? Var ska man ta vägen istället?
Ska man bara låta det pågå och låtsas som ingenting? Om inte, vad kan man isf göra?

Jag vet inte. Vet nån?

Stör mig på en fluga i mitt rum

Vaknade idag med samma huvudvärk som igår, om inte ännu värre. Det var verkligen hemskt. Åkte iväg till jobbet iaf, tog en alvedon och ställde mig i kassan. Jag var HELT lost! Skojar inte. Första kunden jag hade la ner pengar i myntmaskinen för att se om det var tillräckligt. Och vad gör jag? Jo, står och stirrar ut i tomma intet. Kan inte fo-fo-fokusera och vaknar till liv igen när kunden frågar "Hur mycket var det? Räcker det?"

Gosh, så otroligt pinsamt. Och inte nog med att jag var helt borta så hade ju ena kassan packat ihop och lagt ner igår tydligen. Fick lov att köra manuellt istället för att bara få pengarna utmatade. Man var tvungen att tänka- Tänka och ta rätt växel etc. Jävligt jobbigt när man är on the verge of dying.

Efter två timmar frågade jag Maria om man kunde ringa in någon annan. Försökte, men folk var upptagna eller svarade inte, så jag skulle helt enkelt behöva härda ut till klockan tre då Anna började.
Som tur var ringde Malek upp och kom in vid tolv. Tack tack tack! Jag cyklade hem, åt en macka, tog en ipren och sov. Vaknade av åskan som mullrade och hann bara tänka "vädret, det är därför jag har ont. Äntligen släpper det!" innan jag somnade om. Drifted in and out of sleep några timmar sen mådde jag bättre. Nu börjar huvudvärken komma tillbaka igen så ja, vi får se hur det blir.

Ska iaf käka lite mat och fruktsallad när mamma kommer hem, så får vi hoppas på det bästa.

Är det tillåtet att vara så förstörd?

Grattis. Åsa får förlängd anställning på coop till och med sista oktober. Skönt att slippa tänka på att söka nytt jobb redan nu.

Annars då? Jo, tack. Det suger.
Vaknade idag och höll på att frysa ihjäl, jag hade sprängande huvudvärk och mådde allmänt illa. Tog en alvedon och cyklade till jobbet som började klockan sju. Det var överkommligt första timmen, innan vi öppnade. Kvart över åtta började jag längta tillbaka till min säng. Huvudet höll på att gå i bitar, men jag kunde inte göra annat än att härda ut.

Vid nio började jag räkna ner till lunchen som jag hoppades på att  jag skulle ha klockan elva. Sagt och gjort, klockan 11 kom Anita och bytte av mig. Det bar av hemåt, jag stekte lite potatis och ett ägg.  Hade så gärna bara gått och lagt mig och somnat en stund i hopp om att bli av med huvudvärken, men jag visste att om jag gick och la mig skulle jag inte komma upp igen. Så istället satt jag vid datorn en stund sen var det dags att åka tillbaka.

Kring halv ett började jag få ont i magen. Huvudvärken växte sig starkare och benen blev allt svagare. Jag försökte dricka mycket vatten men det gjorde bara att jag mådde illa.
Klockan två höll jag på att avlida. Jag frågade Maria om det fanns någonting annat jag kunde göra en stund eftersom jag suttit i kassan hela dagen. Anita var på lunch, så tyvärr, jag fick vänta tills hon kom tillbaka.

Det kändes helt ärligt som att huvudet höll på att dela sig i bitar, jag blev vattnig i ögonen och nästan lite kallsvettig. Jag fick lov att fråga kunderna tre gånger om vilja cigg de sa att de skulle ha för jag lyckades helt enkelt inte registrera det. Jag sa fel totalsummor. Tröck på fel knappar i kassan, strulade till det gång på gång. Blev tröttare och tröttare och önskade bara att jag låg hemma i sängen och sov.

Som en räddande ängel kommer Maria och byter av mig en stund. Jag går och tar en alvedon, frontar lite smått i väntan på att alvedonen ska börja verka. Oturligt nog så gör den aldrig det. Jag får gå tillbaka till kassan och försöker så gott jag kan att härda ut sista timmen. När Anna kom två i fyra så tog jag mitt pick och pack och cyklade hem. Aldrig har väl det gått så långsamt.

Kom hem, funtade på att åka och bada med bror plus vänner, men hann somna medans planerna smiddes. En jävligt irriterande fluga envisade sig att landa på mig gång på gång vilket gjorde att jag vaknade. Men allt som allt blev det väl ca fyra timmars sömn nu på kvällen.

Dock har jag fortfarande den sprängande huvudvärken och nu är jag dessutom för pigg för att natta mig, men för trött för att hitta på nåt...

Så jo, min dag har varit helt underbar. Tackar som frågar.


Tack som FAN!

Ja, men det känns ju jättebra att jag varje dag mår piss dåligt.
Tack för att det är sommar, tack för att jag har ett jobb, tack för att jag tjänar pengar. Tack som fan för att det är söndag och jag får dubbelt betalt. Tack, tack som fan för att solen skiner, det steker som satan och tack så in i helvete för att jag måste sitta inne hela dagarna. Tack...

Jag är otroligt glad för att jag faktiskt har ett jobb, men jag mår fan riktigt jävla dåligt. På fullaste allvar. Jag går praktiskt taget gråtfärdig hem från jobbet varje dag. Och inte nog med att jag redan mår dåligt. Nej, visst. Det är jättekul för er andra att ni är lediga och kan ligga på stranden och steka. Och det är kul som fan att jag slutar lagom då alla ska dra hem därifrån. Och ni har ju redan "varit på stranden hela dagen" och "börjar bli trötta" eller "måste hem och äta" och "vill inte stanna kvar så mycket längre för att det känns som att ni har bränt er". Schyst att ni delar med er, tack. Tack men NEJ TACK! Jag vill inte höra... Jag mår bara dåligt. Jävligt dåligt.

Men sen är det ändå jag som får skit när jag vill iväg ut på eftermiddagen/kvällen ist. Tack.

Fan vad jag uppriktigt sagt HATAR !!! det här.

Men allting är mitt fel. Så förlåt för att det är sommar, förlåt för att jag har ett jobb och tjänar pengar. Förlåt för att solen skiner. Förlåt för faan för att jag kanske också vill känna att det är sommar!



Fuck off...

Härligt tajmat

Fyfan vad jag har varit trött idag. Riktigt jävla äckligt trött... Jobbat har jag gjort också. Och vad som jag har gått och tänkt på hela dagen är att jag är ledig imorgon. Första gången på nio dagar. Så sinnessjukt skönt. Så otroligt nice.

Brorsan och några av hans polare ska hoppa fallskärm. Jag funtar på om jag ska haka (ska själv inte hoppa, utan isf titta på och fota). Men ligger kanske hellre på stranden om det är bra väder. Jag vet inte, vi får se...

Efter jobbet idag drog jag, Adde, Jocke, Niklas och Linda och käkade, sen bada, riktigt nice. I've missed that. Sen hamnade vi på 137'an och tog några öl. Där var Matte, Sami, Danne mfl. Vi blev ett ganska stort gäng till slut. Eller snarare två gäng som satt vid samma bord. Jag satt i mitten och hörde inte hemma i något av dem...

Jag kände att jag mest bara var trött och tråkig.. Brorsan var tydligen också trötter så vi begav oss ganska tidigt. halv elva kanske klockan var, eller nåt.. Tog en promenix hem till mig, snackade en del. Satte oss uppe på berget och började surra om framtiden. Vad man vill, hoppas och tror ska hända, etc. Vi båda säger att det vore så skönt att komma bort från Södertälje, och kanske också från Sverige. Det händer så jävla mycket skit här. Känns som att det bara blir mer och mer, närmare och närmare hela tiden...

Sitter och surrar om det, hör något som smäller... Hm, tänker inte så mycket mer på det, fortsätter surra. Känner efter ett tag hur något luktar skumt. Lite som smällare, eller som att någon höll på att lägga asfalt.. Lukten blir sen bara mer och mer intensiv och vad ser vi då inte om värsta jävla rökmolnet som väller fram från andra sidan huset. :/
Bestämmer oss för att se efter vad det är, och jo minsann.. när vi kommer ner vid kondis ser vi en polisbil som står och blinkar. Vi går närmare och ser sedan vad som orsakar det hela.

En bil som står cirka hundra meter från mitt hus står i lågor. Det brinner så in i helvete och självklart har man ingen kamera med sig.

Som sagt.. Ganska bra tajmat. "Det händer så mycket skit i den här stan, jag vill flytta" "Nämen, runt knuten står en brinnande bil!"
Nej, men det här är en lugnt och trygg stad som vi lever i.
Grattis och godnatt!

All the ladies

Miss lovely lady Blue
I think you know her too
She's a really bright spark
She's getting raped in the park

Next girl hangs out with many
She's spending every penny
She's known as Pretty Black
Did you know that she's on crack?

Little lady White
The blond who's not so bright
Spread her legs for every guy
Sluttish, drunk and really high

Yellow lady's always sad
Hope her husband don't get mad
From a trip he brought her home
At night you hear her moan

Missy Brown so clever and smart
Both got brains and a nice heart
Even if she's a VD and happy wife
She'll be seen as a slave for all her life

Pink lady is a blast
On a job interview with cast
She's told she's got a chance
If she takes off her clothes and dance

Miss pretty lady Green
Most beautiful girl you've ever seen
She seems so happy, never pissed
When she's alone she cuts her wrist

Next lady is pretty sweet
Always high heals on her feet
She's got the right mysterious look
Every guy get stuck on the hook

She's a woman with class
And she's got a real nice ass
A dream; the Lady in Red
Too bad she's already dead

An unpleasant experience

I'm lying on my back, staring up into the light
There's a woman in the room, she's old and dressed in white
I'm afraid and I am lonely, I don't want to die
I don't want to show weakness, and I sure as hell won't cry

She's bending over me, looks at me and say:
"This won't hurt, I promise, everything will be okay"
I close my eyes and hope that it'll all be over quick
I hear her preparing and I start to feel really sick

My body starts to shake but I tell her that I'm fine
The lady in white seems calm and takes her time
I put my hands together and down my back runs a flood
My whole body is tense and in my mouth I can taste blood

I thought that this would hurt but I can't feel any pain
Am I already dead? Was my worry all in vein?
But then I hear a crack, my own nerves I try to soothe
"We're finished, little lady. I just pulled out your tooth"

Sleepless

What is there to write when you're awake and cannot sleep?
What is there to say when it's a word you cannot keep?
Will I ever find the love, the love I want so bad?
Will I ever move forward and forget what makes me sad?

When the goal is what I have and the way is what I need,
The way will be unfolded and I will take the lead.
But when there is no goal in sight and I begin to lose my hope,
Will a way then be unfolded or will I fall down the slippery slope?

The questions in my head are driving me insane.
Why can't life just be easy, more simple and more plain?
Will there ever be a time when light is all I see?
And will there ever be a time when it's okay to be just me?

Mouahaha!

Nu blir det ultrachillkväll för min del!
Det är lördag, jag har jobbat, ska jobba imorgon, sov fyra timmar när jag kom hem idag, är inte trött, men jävligt seg och allmänt äcklig.
Vad passar då inte mer perfekt än en one tree hill box?
Ingenting.

Så, nu blir det maraton ;)

RSS 2.0